Oplevering Kunstwerf loopt maand vertraging op door brand

nieuws

De oplevering van het project Kunstwerf op het Ebbingekwartier loopt ongeveer een maand vertraging op vanwege een brand. Dat heeft wethouder Berndt Benjamins (D66) woensdagmiddag bekendgemaakt op de Politieke Woensdag.

De brand ontstond in de ochtend van 26 oktober achter één van de gevels. Om de brand te kunnen bestrijden moest een deel van de wand verwijderd worden. Na twee uur inspecteren en blussen werden er geen uitbreidingen aangetroffen en konden de hulpverleners terugkeren naar de kazerne. “De brand heeft gevolgen voor de opleveringsdatum”, vertelt Benjamins. “Deze stond voor november op het programma, maar de verwachting is dat de oplevering nu begin 2022 plaats gaat vinden.”

Benjamins geeft aan dat het gebouw als leeg casco wordt opgeleverd en dat het daarna aan de gebruikers van het pand is om het verder in te richten. De officiële opening vindt daarna plaats. Vanwege de brand worden er ook extra kosten gemaakt. De precieze details hierover ontbreken nog, maar worden wanneer ze bekend zijn door de wethouder gedeeld met de gemeenteraad.