Google schenkt 18.500 euro aan Project Next Education voor basisscholen

nieuws

Het Google Data Center Community Grants Program schenkt een bedrag van 18.500 euro aan het project Next Education. Dat is een project van onder meer de gemeente Westerkwartier, de RUG en het Fablab Groningen.

Het project is erop gericht om kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool technische en academische vaardigheden te leren, waarmee ze maatschappelijke problemen kunnen oplossen. Aan het project doen n basisscholen mee van de Stichting Quadraten. Daar zijn geen basisscholen uit de gemeente Groningen bij aangesloten.

De bedoeling is, de nieuwsgierigheid van het kind op te wekken en hun vaardigheden met de computer te verbeteren. Ze gaan bijvoorbeeld een schooltuin of stoeptegeltuin aanleggen. Ze krijgen hulp van de Rijksuniversiteit, AOC Terra en Fablab, zodat ze meetinstrumenten kunnen maken, zoals een vochtmeter die ze zelf gaan programmeren. De scholen kunnen 1500 euro winnen voor de daadwerkelijke aanleg van hun droomtuin.