Minder treinen tussen Groningen en Assen door bevergang onder het spoor

nieuws
Foto Andor Heij Trein hoofdstation verbouw

Door een defect aan het spoor rijden er tot zaterdag 9 oktober 02:00 uur veel minder NS-treinen tussen Groningen en Assen. De oorzaak is een bevergang bij Taarlo, net boven Assen, onder één van de sporen.

Omdat er veel minder treinen rijden, moeten reizigers rekening houden met een vertraging van ruim een half uur. Er rijden stopbussen tussen Assen, Haren OV Transferium en Groningen.

Volgens meerdere treinreizigers (die dat meldden via Twitter) werd in de treinen omgeroepen dat een beverhol mogelijk de oorzaak van het defect is.

Prorail bevestigde later dat er inderdaad een bevergang onder één van de sporen ligt. Het spoor kan daardoor verzakken. Er kan daardoor maar één spoor gebruikt worden. Het spoor wordt vannacht hersteld. Pas zaterdagochtend rijden de treinen weer normaal.