48 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen, 115 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Volgens het RIVM zijn tussen maandag- en dinsdagmiddag 48 nieuwe corona-besmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. Dat maakte het rijksinstituut dinsdag bekend.  In de provincie Groningen als geheel werden 115 nieuwe besmettingen gemeld.

In de gemeente Groningen werden 28 besmetting meer vastgesteld dan in de voorgaande vierentwintig uur. In de provincie werden 27 besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeentes Eemsdelta en Midden Groningen, met beide 15 besmettingen.

Het RIVM maakt geen melding van ziekenhuisopnames en sterfgevallen in Groningen. Dat was ook maandag het geval.

Landelijk meldt het RIVM 5.791 nieuwe besmettingen, 460 meer dan maandag. 136 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan veertien op een IC. Bij het RIVM werden twintig overlijdens gemeld door corona. Dat waren er maandag slechts zes.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens per gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 48 0 0 Midden Groningen 15 0 0
Stadskanaal 6 0 0 Het Hogeland 10 0 0
Veendam 4 0 0 Westerkwartier 5 0 0
Pekela 0 0 0 Eemsdelta 15 0 0
Oldambt 2 0 0 Overig 1 0 0
Westerwolde 9 0 0
Totaal 115 0 0
Deel dit artikel: