Speeltuin Oosterpoort feestelijk geopend: “Heel veel blije gezichten”

nieuws
Foto: Mariëlle van Vondel

Na ruim twee maanden hard werken was het zaterdag dan eindelijk zo ver: de opening van de speeltuin aan de Meeuwerderweg. De organisatie blikt tevreden terug.

“Het was een geslaagde en een erg mooie dag”, vertelt Mariëlle van Vondel van de organisatie. “De opening vond in het begin van de middag plaats. Wethouder Carine Bloemhoff (PvdA) verzorgde de openingshandeling door het symbolisch planten van een boom. Symbolisch omdat het planten van een boom in de maand september niet het meest ideale moment is. Na een aantal toespraken kon er volop door de kinderen gespeeld worden.”

Ruim honderd kinderen
Van Vondel noemt de dag een succes. “Ik denk dat we ruim honderd kinderen uit de wijk op visite hebben gehad. En ook veel ouders die even langs kwamen. Wij zijn drie jaar geleden als nieuw bestuur hier in gestapt. Eén van de doelen die we hebben is het zoeken naar meer mogelijkheden. Dat kinderen kunnen spelen is al een heel mooi doel, maar je wilt ook dat de wijkbewoners elkaar gaan ontmoeten. Daar hebben we in het ontwerp van de nieuwe speeltuin heel erg rekening mee gehouden.”

Toegankelijker
Aan de nieuwe speeltuin is ruim twee maanden gewerkt. “Er is heel veel gebeurd. Dat wat het meeste in het oog springt is denk ik het hek met prikkeldraad dat is weggehaald. Daarvoor in de plaats is er nu een open hekwerk gekomen. Dat oogt veel toegankelijker. Daarnaast hebben we nu een waterpomp. Met het zand is dat natuurlijk een prachtige combinatie. En ook hebben we veel zitplaatsen kunnen realiseren en zijn er in de speeltuin verharde paden aangelegd wat natuurlijk super fijn is voor mensen die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten.”

Activiteiten
De voorbereidingen op de realisatie van de nieuwe speeltuin hebben een flinke tijd in beslag genomen. “Als je mij nu vraagt wat ik er persoonlijk van vind, dan is het boven verwachting. En je hoort het misschien op de achtergrond, maar de kinderen zijn ontzettend blij en vrolijk. Ik heb heel veel blije gezichten gezien.” De openingshandeling van de speeltuin is een activiteit die de komende periode ook een vervolg gaat krijgen. “We willen meer activiteiten op gaan zetten. Zo willen we tijdens Halloween een spooktocht organiseren, dit hebben we vorig jaar overigens ook gedaan, willen we in de kerstperiode kerststukjes gaan maken en willen tijdens de Paasdagen iets met paaseieren gaan doen. Dus ik zou adviseren, houd onze social mediapagina’s goed in de gaten.”

Deel dit artikel: