Meer Nederlandse RUG-studenten verhuizen naar Stad

nieuws

Het aantal Nederlandse studenten wat uit huis ging om in Groningen te gaan wonen en studeren nam vorig jaar toe, ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die dinsdagochtend naar buiten werden gebracht.

In totaal verhuisden vorig jaar ongeveer 3.100 Nederlandse RUG-studenten naar Groningen om te gaan studeren, een stijging met ongeveer drie procent ten opzichte van een jaar eerder. De stijging hangt gedeeltelijk samen met het toenemende aantal studenten, maar ook percentage uitwonende studenten steeg.

De meeste studenten komen uit de omgeving. De meeste uitwonende studenten komen uit de gemeentes ten noorden van de Stad en uit het noorden van Drenthe. Dit zijn de regio’s in Noord-Nederland waar de meeste RUG-studenten uit huis gingen om te studeren.