‘Harder optreden tegen studentenverenigingen die gedragscode overschrijden’

nieuws
Foto: Google Streetview

Er moet harder opgetreden worden tegen studentenverenigingen die de gedragscode rond ontgroeningen overschrijden. Dat vinden de fracties van GroenLinks en de SP.

De aanleiding is dat bij studentenvereniging Albertus Magnus tijdens een ontgroening onlangs vier studentes flauw vielen. Ongeveer 25 andere studenten raakten onwel. Dit incident werd niet bij het bestuur van Albertus Magnus gemeld. Daardoor werd er ook geen melding gemaakt bij de Advies Commissie Introductietijden (ACI) terwijl dit volgens de regels wel moet. Het ACI, onderdeel van de universiteit, adviseert onder meer over de veiligheid van studenten bij de introductieperiode.

Daarnaast willen de partijen opheldering over de medische teams van Albertus die de onwel geworden studenten hebben nagekeken. Waren die teams van Albertus zelf of waren het artsen en/of verpleegkundig personeel.

GroenLinks en de SP vinden sowieso dat het afgelopen moet zijn met ontgroeningsactiviteiten en vragen of het college van B&W het daar mee eens is.

 

 

 

Deel dit artikel: