Gemeenteraad wil dat de komende jaren meer noodopvangbedden voor studenten klaar staan

nieuws
Foto: Jacob de Vries

De komende jaren moeten er meer bedden in de noodopvang voor studenten klaar staan. Die opdracht heeft de Groningse gemeenteraad woensdagavond gegeven aan het Stadsbestuur.

De gemeenteraad wil dat er gewerkt gaat worden met een factor van 1,3. Dit houdt in dat als de Groningse onderwijsinstellingen verwachten dat er honderd studentenkamers te weinig zijn, er 130 bedden klaar moeten worden gezet. De afgelopen jaren blijkt telkens weer dat de inschattingen van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit te laag zijn. Het voorstel van Student & Stad om extra bedden te plaatsen kon vrijwel op volledige steun van de raad rekenen. Alleen de PVV stemde tegen.

Fractievoorzitter Ton van Kesteren van de PVV liet tijdens de gemeenteraadsvergadering weten dat er gekeken moet gaan worden naar hoeveel de stad qua studenten aan kan. “We moeten paal en perk stellen aan de ongebreidelde toestroom van studenten. Door de komst van internationale studenten te beperken zijn Nederlandse studenten niet de dupe.” Van Kesteren vond alleen de SP aan zijn zijde. De rest van de gemeenteraad zag hier niets in.

Deel dit artikel: