Bedieningsproblemen met bruggen over Reitdiep en Van Starkenborghkanaal

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Verschillende bruggen over het Reitdiep en het Van Starkenborghkanaal kunnen zondagavond niet op afstand bediend worden. Dat melden verschillende media.

Het gaat onder andere om de bruggen bij Dorkwerd en Aduard. Volgens Rijkswaterstaat zijn er problemen met de videoverbinding. De bruggen worden op afstand bediend. Om de bruggen goed te kunnen bedienen wordt gebruik gemaakt van een videoverbinding waarmee brugwachters kunnen bekijken of de procedure goed verloopt. Nu er problemen zijn met deze verbinding kunnen de bruggen niet bediend worden.

Een bedrijf heeft het probleem zondagavond proberen te verhelpen, maar dat is niet gelukt. Maandagochtend gaan de werkzaamheden verder. Om scheepvaartverkeer door te laten wordt vanaf maandagochtend gebruik gemaakt van handmatige bediening. Volgens Rijkswaterstaat moet het scheepvaartverkeer rekening houden met vertraging. Weggebruikers en fietsers hebben geen last van de storing.

Deel dit artikel: