WW in Groningen opnieuw fors gedaald

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

Het aantal WW-uitkeringen in Groningen is in de maand juli voor de vijfde maand op rij afgenomen. Eind juli telde de gemeente Groningen 2.844 uitkeringen. Dat is 6,2 procent minder dan de maand ervoor. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV.

Vergeleken met een jaar geleden nam het aantal WW-ers zelfs met bijna 36 procent af. In vrijwel alle sectoren daalde de hoeveelheid WW-uitkeringen. Alleen in het onderwijs en de chemische industrie nam het aantal uitkeringen toe. De WW is nu weer onder het niveau van eind 2019. In de hele provincie Groningen nam het aantal WW-ers met 31 procent af, en in het hele land met een kleine 26 procent.

De WW daalde in de afgelopen maand in vrijwel alle sectoren, maar vooral in de uitzendsector, commerciële dienstverlening, detailhandel, bouw en horeca. Alleen in het onderwijs en in de chemische industrie was sprake van een toename van de WW. Dat is voor het onderwijs een jaarlijks terugkerend patroon, omdat veel tijdelijke contracten van leraren aan het eind van het schooljaar worden beëindigd.

Deel dit artikel: