Ook Volt staat volgend jaar in Groningen op stembiljet tijdens gemeenteraadsverkiezingen

Op het stembiljet voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar staat in ieder geval één nieuwe partij. Volt maakte maandagochtend bekend mee te doen in de gemeente Groningen.

De fractie liet vorig jaar al weten de intentie te hebben mee te willen doen. De fractie start vandaag met het werven van kandidaten. In december worden de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma bekend gemaakt. Beleidsideeën worden nu verwerkt in een lokaal verkiezingsprogramma.

Volt mikt op 2 zetels. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar scoorde Volt behoorlijk in Groningen. 5,5 procent van de inwoners stemde op de partij. Met eenzelfde stemverdelingen in de gemeenteraad, kan de fractie rekenen op twee of drie zetels.

 

Deel dit artikel: