Half jaar cel voor stalker die zijn ex-vrouw uit Groningen bedreigde

nieuws
Foto: mrg.bz/F0Ksyt

De rechtbank in Groningen heeft donderdagochtend een onvoorwaardelijke celstraf opgelegd aan een 32-jarige man, omdat hij zijn ex-vrouw en haar moeder in 2018 voor langere tijd heeft gestalkt en met de dood heeft bedreigd. 

De stalker kreeg daarnaast nog eens een half jaar voorwaardelijke celstraf en een contactverbod van twee jaar opgelegd. Daarmee is de straf voor de man gelijk aan de eisen van het Openbaar Ministerie.

De rechtbank vond zowel strafverzwarende als strafverlichtende omstandigheden voor de stalker. De man zou eerder zijn veroordeeld voor stalking en andere gelijksoortige strafbare feiten. Eerder in 2018 werd de man daarnaast veroordeeld voor belaging en mishandeling van zijn ex-partner.

De man lijdt volgens deskundigen echter aan een psychische stoornis en een verstandelijke handicap, waardoor hij functioneert op het niveau van zwakbegaafdheid.

Bedreigingen tegen ex-partner, haar moeder en Jeugdzorg; dreigementen vanuit de cel

De man uitte de bedreigingen, omdat hij geen contact mocht hebben met zijn zoontje.  “Ik maak je dood, je bent een hoer, ik ga zorgen dat je kinderen uit huis worden gehaald”, zo liet de man onder andere weten aan zijn ex-vrouw. “Jouw moeder maak ik ook dood.”

De bedreigingen stopten zelfs niet, toen de man een celstraf uit moest zitten. “Als ik vast kom te zitten en ik kom vrij, dan zoek ik je gelijk op. Denk maar niet dat ik je ooit met rust zal laten.”

De man uitte zijn dreigementen niet alleen aan zijn ex-vrouw en ex-schoonmoeder, maar ook aan medewerkers van Jeugdbescherming Noord en Veilig Thuis Groningen.