Basketbalveld Noorderplantsoen wordt omgebouwd tot ‘Dreamcourt’

nieuws
Foto: Joram Roukes & Shon Price via Instagram

Kunstenaars Joram Roukes en Shon Price gaan vanaf volgende week woensdag twee weken werken aan de ombouw van het basketbalveld in het Noorderplantsoen. Na vrijdag 17 september moet het veld een ‘Dreamcourt’ zijn.

Door het te beschilderen wordt het basketbalveld omgetoverd tot een veilige en aantrekkelijke gemeenschappelijke plek. Tijdens de werkzaamheden kunnen basketballers uitwijken naar het veld bij de speelweide ter hoogte van de Oranjesingel.

Roukes en Price zijn, naast kunstenaars, ook groot liefhebbers van basketbal. Tijdens hun studietijd speelden ze veel op het basketbalveld in het Noorderplantsoen.

Het basketbalveld in het Orionpark in Paddepoel, bij de Grote Beerstraat, werd de afgelopen twee weken al omgeturnd tot een waar kunstwerk. Zij lieten zich inspireren door jongeren uit de buurt en hebben de afgelopen twee weken de tegels van het basketbalveld beschilderd. Daarbij kregen ze ook enkele dagen hulp van enthousiaste kinderen uit de buurt.

 

 

Deel dit artikel: