Nieuw raadslid Jurjen Huisman (SP) richt zich op cultuur, veiligheid en betaalbare sport

nieuws

Sinds woensdagavond is Jurjen Huisman, namens de SP, raadslid in de Groningse gemeenteraad. Betaalbare sportvoorzieningen, criminaliteit voorkomen en toegankelijk wijkagenten zijn komend jaar de speerpunten voor de geboren Stadjer.

Huisman vervangt raadslid Lucy Wobma, de afzwaaide als raadslid omdat de drukte van haar eigen bedrijf niet meer te combineren was met het raadslidmaatschap. De voormalig woordvoerder van de SP hulp- en Informatiedienst neemt haar plaats nu in.

“Als raadslid wil ik mij gaan inzetten voor betaalbare sportvoorzieningen, vooral voor kinderen en jongeren”, aldus Huisman.  Voor veel gezinnen en kinderen zijn de sporttarieven te hoog en voor sommige is dit zelfs onbetaalbaar. Daar moet en kan iets aan gedaan worden.”

Ook criminaliteit en veiligheid staan hoog op de agenda bij Huisman: “Veiligheid begint bij preventie. Dat betekent het voorkomen van een voedingsbodem voor criminaliteit en wijkagenten die toegankelijk en benaderbaar zijn.”