Motorrijder crasht bij Aquamarijnschool na wilde achtervolging door Vinkhuizen

nieuws
Foto: Team Verkeer Noord-Nederland

Op een heuvel bij de Aquamarijnschool in Vinkhuizen is zondagmiddag een motorrijder ten val gekomen, na een achtervolging door de politie.

De politie kwam de bestuurder en zijn bijrijder zonder helm op het spoor dankzij meldingen uit de wijk. Toen de motor staande werd gehouden, ging de bestuurder er zonder zijn bijrijder vandoor. Na kort speurwerk in de wijk werd de motorrijder meerdere keren gezien, rijdend op het trottoir. Met hoge snelheid reed de motor over fietspaden en negeerde hij alle verkeersregels.

Uiteindelijk reed de motor een bult op bij de Aquamarijnschool, waar hij zich klem reed bij een metalen hek. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Naast de forse bekeuringen is de man aangemeld voor een EMG-cursus bij het CBR.

 

Deel dit artikel: