Mensen uit 1982 en 1983 moeten iets langer wachten op vaccinatie-afspraak

nieuws
Foto: U.S. Secretary of Defense via Wikimedia Commons (CC 2.0 SA)

Mensen die geboren zijn in 1982 of 1983 moeten iets langer wachten voor ze een afspraak voor hun vaccinatie kunnen maken. Dat heeft demissionair minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid woensdagmiddag gezegd.

De afgelopen week verliep het vaccineren voortvarend. Elke dag kwam er een nieuwe leeftijdsgroep bij die in aanmerking kwam voor een prikafspraak. Dinsdag werd bekendgemaakt dat mensen uit 1981 een afspraak konden gaan maken. Woensdag komt er geen nieuwe leeftijdsgroep bij. Volgens de Jonge kunnen er voor mensen uit 1982 en 1983 nog geen datum worden vastgelegd vanwege het nieuwe advies van de Gezondheidsraad. In dit advies staat dat nog te vaccineren mensen alleen met Pfizer of Moderna gevaccineerd moeten worden.

De minister gaat er vanuit dat het nieuwe advies, dat inmiddels door het kabinet is overgenomen, tot vragen en onrust gaat leiden bij mensen die al een prikafspraak voor het Janssen-vaccin hebben staan. “Afspraken vallen uit omdat ze verzet moeten worden, de callcenters worden de komende uren en misschien wel dagen stevig belast”, aldus de minister.