“Hoe veilig is afslag A28 bij De Punt?”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De fractie van het CDA in de gemeente Tynaarlo wil weten of er ook maatregelen genomen moeten worden om de afslag van de A28 bij De Punt veiliger te maken. Bij een ongeluk afgelopen zondag op deze locatie kwam een 46-jarige man uit Groningen om het leven.

Bij het ongeluk schoot de Groninger uit een bocht en knalde daarbij op een boom. Het CDA laat weten bezorgd te zijn over de verkeersveiligheid. De partij wil van het College van B&W weten hoeveel ongelukken er de afgelopen tien jaar op deze afslag hebben plaatsgevonden. Daarnaast wil het CDA weten welke maatregelen genomen zijn, of nog genomen gaan worden, om dit verkeerspunt veiliger te maken.

Wie nu de afslag A28 bij De Punt neemt komt op een T-splitsing waarbij je links naar Eelde rijdt en rechts richting Glimmen. De fractie is van mening dat de gehele afrit aangepakt moet worden. “Bij de T-splitsing zie je nog steeds veel aanrijdingen en blikschade. Aan de andere kant bij Glimmen is een aantal jaren geleden een rotonde aangelegd. Dat maakt het veel veiliger”, laat fractievoorzitter Henk Middendorp weten. Daarnaast wil de partij dat de gemeente het gesprek aan gaat met Rijkswaterstaat en de provincie. Zo zou het wellicht een idee zijn om een geleiderail langs de afslag te plaatsen. Hierdoor kunnen automobilisten niet van de weg afschieten. Volgens het CDA kan dat het verschil maken tussen leven en dood.