Gemeenteraad stemt in met onderzoek voor zonnepanelen op alle industriedaken

nieuws

Eigenaren van nog te bouwen industriegebouwen in de gemeente Groningen kunnen verplicht worden gesteld om zonnepanelen op hun dak te leggen. De gemeenteraad stemde woensdagavond in met een motie die het college oproept om hier onderzoek naar te doen.

De motie werd ingediend door D66, en was ondertekend door vrijwel alle partijen. Met het aannemen van de motie wordt het plaatsen van zonnepanelen op daken van industriegebouwen vanaf 1 januari 2022 mogelijk. Het plan behelst dat nog te realiseren industriegebouwen zodanig gebouwd gaan worden dat ze geschikt zijn voor de plaatsing van grootschalige zonnepanelen. Het gaat dan om minimaal veertig panelen die samen een opbrengst hebben van 15 KWp.

Met het aannemen van de motie wordt het college opgeroepen om onderzoek te doen op welke wijze dit gerealiseerd kan worden. Ook moet er daarbij gekeken worden naar eventuele knelpunten en uitdagingen in bijvoorbeeld de beschikbare netcapaciteit.