Eerste tropische dag in Groningen

Groningen heeft de eerste tropische dag van dit jaar beleefd. Volgens weerman Johan Kamphuis werd donderdag om 11.30 uur bij weerstation Eelde de 30 graden aangetikt.

De temperatuur steeg uiteindelijk naar ongeveer 33,5 graden. Voor veel mensen was dat de reden om verkoeling op te zoeken op het water. Voor degenen die buiten aan het werk moesten, zoals verkeersregelaars, was het devies om veel te drinken. Later in de middag en avond stroomt er minder warme zeelucht binnen en komt er geleidelijke verkoeling.

Volgens Kamphuis is het voorlopig even de laatste tropische dag in Groningen. “Hoewel de zomer door de mand genomen in het zadel blijft zullen tropische temperaturen voorlopig uitblijven. Van tijd tot tijd valt er een verfrissende onweersbui”.

Deel dit artikel: