Coronasteun voor zes culturele ondernemers

nieuws
Het Paradigm Festival in 2018. Foto: Erick Bakker

Zes culturele ondernemers ontvangen opnieuw coronasteun van de gemeente. Het gaat in totaal om 277 duizend euro. Hoewel er inmiddels versoepelingen zijn, heeft corona de cultuursector zwaar geraakt.

De gemeente heeft in maand het tweede steunpakket voor deze sector bekendgemaakt, met een totaalbudget van 3,6 miljoen euro. Daarmee worden instellingen, ondernemers, zzp’ers en amateurkunst-verenigingen ondersteund omdat zij een belangrijke rol spelen in de gemeente.

Het college van B&W heeft besloten ale zes ondernemers die een aanvraag hebben ingediend, coronasteun te verlenen om hun schade over vorig jaar en dit jaar te compenseren. Het Viadukt, EM2, het MON, OOST, Paradigm en de Wolkenfabriek ontvangen in totaal 277 duizend euro.

Chris Garrit van EM2 laat weten erg blij te zijn. “Ondanks dat het een druppel op de gloeiende plaat is, zijn we erg dankbaar en blij met de bijdrage van de gemeente.”

Omdat er nog geld in het Noodfonds zit, is er nog ruimte over voor het ondersteunen van culturele activiteiten van instellingen, waarvoor extra culturele zzp’ers worden aangetrokken. Ook maakt het college nog 150 duizend euro vrij voor een nieuwe ronde van het snelloket bij de Kunstraad. In het najaar komt er opnieuw een steunpakket voor kunst en cultuur.

Deel dit artikel: