Brandweer druk met vermeende gaslekkages in Stad

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De Stadse brandweer moest zaterdagavond in actie komen voor twee vermeende gaslekkages. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De eerste melding kwam binnen rond 23.30 uur. Bewoners op de Engelse Kamp in de stad roken een vreemde lucht. Omdat ze het niet vertrouwden belden ze de hulpdiensten waarop een tankautospuit ter plaatse werd gestuurd. “Brandweerlieden hebben in de straat een inspectie uitgevoerd”, vertelt Ten Cate. “Ook hebben ze gekeken bij een woning. Maar uiteindelijk werd er niets aangetroffen.”

Twintig minuten later sloegen bewoners aan de Langewoldlaan alarm. Zij roken eveneens een gaslucht. Daarop werd een tankautospuit van de sectie Vinkhuizen opgeroepen. “Ook hier hebben ze op verschillende plekken in de straat metingen verricht. Ze hebben gekeken bij verschillende woningen en ook zijn er verschillende rioolputten geïnspecteerd. Ook werden een aantal tuinen aan een controle onderworpen. Uiteindelijk werd ook hier niets gemeten. De brandweer keerde na ongeveer een half uur weer terug naar de kazerne.”

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl