Ondernemer hoopt op goedkeuring gemeenteraad voor openluchtbios in Stadspark

nieuws
Foto: Stadspark Cinema

Ondernemer Roland Breteler heeft zijn initiatief voor een openluchtbioscoop al met potlood ingetekend in de noordelijke hoek van het Stadspark. Hij hoopt dat zijn ‘Stadspark Cinema’, na de gemeenteraadsvergadering van 2 juni aanstaande, onderdeel wordt van de nieuwe visie voor het park.

Stadspark Cinema moet een openluchtbioscoop gaan worden op het voormalige basketbal- en rolschaatsveld. Vanaf 2022 moeten er, van half juni tot half september, films worden gedraaid in een ‘binnentuin’ in het noordelijk deel van het Stadspark. Breteler wil op donderdag, vrijdag, zaterdag en af en toe op zondag de projectoren aan gaan zetten, een half uur na zonsondergang. De bioscoop moet gaan draaien op zonne-energie, die overdag wordt opgevangen en opgeslagen.

Als het aan Breteler ligt, wordt het filmaanbod een mix van Cult, Arthouse, Klassiekers en de betere Hollywoodfilms. Een ticket gaat 10 euro kosten. Daarmee verwacht Breteler circa 10.000 bezoekers per jaar te verwelkomen.

Of de bioscoop er ook daadwerkelijk gaat komen, blijft voorlopig gissen. De gemeenteraad is op de hoogte van de plannen, maar wil eerst gedegen naar dit initiatief kijken.

 

Foto: Stadspark Cinema