Aan de hand van Robben gaat FC Groningen fors langs FC Emmen

Met Arjen Robben in de basis heeft FC Groningen zondagmiddag met 4-0 gewonnen van FC Emmen. FC Groningen is daardoor zo goed als zeker van de play-offs voor Europees voetbal.

Robben bleek in Emmen belangrijk voor FC Groningen, want de ploeg speelde na een paar matige wedstrijden erg goed. De man uit Bedum zorgde met zijn inbreng voor bij vlagen flitsend voetbal voorin. In een vermakelijke eerste helft kopte Bart van Hintum na 28 minuten FC Groningen terecht op voorsprong nadat in de eerste minuten FC Emmen-speler Pena een grote mogelijkheid kreeg op de openingstreffer en Mo El Hankouri nog de lat trof.

Zeven minuten na rust maakte Alessio da Cruz de 2-0 na een vrije trap van Robben. Na 62 minuten bediende Robben met een steekbal Da Cruz opnieuw: 3-0. Robben speelde opvallend lang en verliet pas na 80 minuten het veld. Waar de aanvaller aanvankelijk niet werd verwacht op het Drentse kunstgras, was na zestig minuten voetbal de koek nog niet op voor de aanvaller en wilde hij door. Zijn vervanger Paulos Abraham deed in de slotfase van de wedstrijd nog een duit in het zakje door beheerst raak te schieten met zijn linker been: 0-4.

FC Groningen blijft zevende in de eredivisie en heeft nu 49 punten uit 32 wedstrijden en heeft met nog twee wedstrijden te gaan zes punten voorsprong op de concurrenten Sparta en Heracles. FC Groningen is zo goed als zeker van een plek in de play-offs om Europees voetbal. Aanstaande donderdag, op Hemelvaartsdag, treedt de Trots van het Noorden om half drie af in eigen huis tegen nummer drie AZ.