RIVM telt 62 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 178 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag 62 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 11.830 personen positief getest. Vrijdag lag dit aantal nog op 11.768. Dit betekent een stijging van 0,5 procent. Het aantal nieuwe besmettingen is vergelijkbaar aan het 7-daags gemiddelde. In de provincie werden in de afgelopen 24 uur 178 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingsgevallen werden ontdekt in de gemeente Groningen, in de gemeente Het Hogeland gaat het om 25 nieuwe gevallen, Westerkwartier 19, Midden-Groningen 16, Oldambt 12, Stadskanaal 11, Westerwolde 10, Veendam 9, Eemsdelta 8 en Pekela 6.

Sterfgevallen en ziekenhuisopnames
In de provincie kwam in de afgelopen 24 uur één persoon te overlijden nadat deze eerder positief getest was op het coronavirus. Het gaat om een inwoner van de gemeente Midden-Groningen. Ook moesten er twee personen opgenomen worden in het ziekenhuis. Het gaat om een inwoner van de gemeente Oldambt en een inwoner van de gemeente Stadskanaal.

Landelijk
Landelijk werden er het afgelopen etmaal 8.060 personen positief getest. Dit is lager dan het 7-daags gemiddelde dat op 8.256 staat. In de ziekenhuizen werden 273 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 49 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 2.514 personen in de ziekenhuizen, dit zijn er 99 minder in vergelijking met vrijdag, waarvan er 816 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 22 nieuwe overlijdens gemeld.