Unzipped vrijwel definitief weg uit Groningen

De reizende tentoonstelling ‘The Rolling Stones Unzipped’ is vanaf juni te zien in Marseille. Het Groninger Museum heeft de tentoonstelling weten te verlengen tot 18 april, maar om de publiekstrekker langer in Groningen te houden is niet mogelijk.

‘Het is echt vervelend om de fans te moeten teleurstellen’ zegt Willemien Bouwers van het Groninger Museum. ‘We hadden 150.000 bezoekers verwacht en hebben maar 20.000 mensen kunnen ontvangen in de drie weken dat we wel open mochten.’ Het Groninger Museum zou de tentoonstelling graag nog langer verlengen.

Voor het museum is het erg vervelend dat zij door de coronamaatregelen hun deuren dicht moeten houden. Naast dat zij het publiek missen is ‘The Rolling Stones Unzipped’ een grote financiële tegenvaller geworden. ‘Unzipped was echt een blockbuster. Normaal bouw je met zo’n blockbuster wat reserves op en dat kan nu niet’ zegt Willemien Bouwers. ‘We hadden reserves, maar daar zijn we inmiddels doorheen. Gelukkig worden we gesteund door de provincie en de gemeente. Via de website is er ook de mogelijkheid om geld te doneren. Met donaties zijn we erg blij’ aldus Bouwers.