Oppositie gemeenteraad kritisch op plan om sporttarieven gelijk te trekken

Een groot deel van de oppositie in de Groningse gemeenteraad is kritisch op het plan van wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport om sporttarieven in de hele gemeente gelijk te trekken.

De gemeenteraad sprak woensdagavond over het raadsvoorstel Harmonisatie Sporttarieven. Wat betreft huur van velden en accommodaties gelden op dit moment nog de oude regels zoals die in de voormalige gemeenten Haren, Groningen en Ten Boer golden. Om sportclubs een gelijk speelveld te geven moet dit gelijk worden getrokken. Hierdoor gaan verenigingen in Haren en Ten Boer fors meer betalen.

Aanvankelijk was het de bedoeling om het voorstel in het seizoen 2021-2022 te laten starten maar door de coronacrisis is besloten dit met een jaar uit te stellen. Vanaf 2022-2023 zullen de kosten elk seizoen met twintig procent verhoogd worden. Hierdoor zitten de tarieven in het seizoen 2027-2028 op het gewenste niveau. Diverse oppositiepartijen lieten echter weten dat wat hen betreft de prijzen niet mogen stijgen. Het CDA stelde dat voor sommige verenigingen in Haren en Ten Boer de kosten zullen verdriedubbelen. De Stadspartij liet weten zich te schamen voor het plan en dat verenigingen zich totaal niet serieus genomen voelen. De coalitiepartijen lieten weten vooralsnog wel achter de plannen te staan.

Komende dinsdag stemt de gemeenteraad over de sporttarieven.

Deel dit artikel: