Kunstenares onderzoekt consumptiemaatschappij in Herestraat

Veel kunstenaars zitten door de coronacrisis zonder werk. Daarom krijgt Vanina Tsvetkova de kans om het voormalige Men at Work-pand in de Herestraat te gebruiken als expositieruimte. 

Dat is onderdeel van het project Window Shoppers van het platform Noordenaars, dat bestaat uit elf kunstorganisaties. Zij willen kunstenaars een hart onder de riem steken en stellen daarom in Groningen, Friesland en Drenthe een leeg gebouw beschikbaar waar in elke provincie één kunstenaar aan de slag kan.

Vanina Tsvetkova gebruikt haar ruimte in de Herestraat om de consumptiemaatschappij te onderzoeken. “Ik ben heel geïnteresseerd in hoe mensen hun verschijning is geprogrammeerd,” vertelt ze. “We zijn een consumptiemaatschappij. We hebben weinig kennis over veel problemen zoals het klimaat of de politiek bijvoorbeeld. We worden overprikkeld door alle advertenties en verleidende aanbiedingen van grote corporaties. Ik onderzoek de verschillende houdingen die er zijn tegenover deze problemen.”

“Ik zou willen dat meer kunstenaars zo’n kans zouden krijgen. Het is een geweldige mogelijkheid om zo’n commerciële ruimte op deze manier te gebruiken en om cultuur naar het hart van Groningen te brengen. Ik waardeer dat heel erg.”

Vanaf 12 april is de etalage klaar.

Deel dit artikel:
Adverteren?