RIVM telt 26 nieuwe besmettingsgevallen in gemeente Groningen, 118 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds dinsdag 26 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente nu 7.848 personen positief getest. Dinsdag lag dit aantal nog op 7.822. Dit betekent een stijging van 0,3 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. In de provincie Groningen werden er in het afgelopen etmaal 118 personen positief getest. De meeste besmettingsgevallen trof men aan in de gemeente Groningen. In de gemeente Westerkwartier gaat het om 15 nieuwe gevallen, Midden-Groningen 14, Het Hogeland en Oldambt 13, Westerwolde en Stadskanaal 10, Eemsdelta 7 en Pekela en Veendam 5. In de gemeente Eemsdelta moest een inwoner opgenomen worden in het ziekenhuis nadat deze eerder positief getest was op corona.

Landelijk werden er in de afgelopen 24 uur 4.013 personen positief getest. In de ziekenhuizen werden 184 patiënten opgenomen, op de Intensive Care-afdelingen ging het om 25 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 2.214 personen in het ziekenhuis, dit zijn er 55 minder in vergelijking met dinsdag. Voorts werden er bij het RIVM 61 nieuwe sterfgevallen gemeld.