Provincie financiert bijscholing voor zelfstandigen in culturele sector

nieuws
Foto: PxHere (CC 0.0)

De provincie Groningen wil het gebruik van de landelijke regeling Permanente Professionele Ontwikkeling van het Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst stimuleren. Daarom is er 200.000 euro uit het coronafonds beschikbaar voor zelfstandigen in de Groningse culturele sector om zich te laten bijscholen.

De voorwaarden voor de regeling PPO zijn flink versoepeld, want na een aanvraag bij het PACCT vergoedt de provincie een derde van de gemaakte opleidingskosten (maximaal 1.800 euro). De zzp’ers uit Groningen hoeven daardoor slechts 10 procent van de opleidingskosten zelf te betalen.

Vanaf woensdag 24 februari kunnen zelfstandigen terecht bij de Kunstraad Groningen voor hun aanvraag. Wie in aanmerking wil komen voor de bijdrage, moet in ieder geval een goedgekeurde aanvraag hebben ingediend bij het werktuig PPO.