‘Vermiste schaatser’ Hoornsemeer meldt zich bij de politie

De vermeende vermiste schaatser op het Hoornsemeer is terecht. Hij heeft zich bij de politie gemeld.

“De man heeft zich bij ons gemeld”, vertelt politiewoordvoerder Robert-Jan Valkema. “Wij hebben daarop de zoekactie op het meer gestaakt en zijn inmiddels teruggekeerd naar onze posten.” Naar verluidt heeft de schaatser zich gemeld nadat hij lucht had gekregen van de zoekactie die naar hem gestart was.

Duikers
Bij de politie waren vier meldingen binnengekomen van mensen die rond 18.15 uur een schaatser op het ijs hadden gezien. “Deze schaatser keerde echter niet terug waarop er alarm werd geslagen.” De politie startte direct een zoekactie waarbij men later in de avond hulp kreeg van duikers van de brandweer en van het Landelijk Team Onderwater Zoekingen van de politie.

Oproep aan schaatser
Voor de hulpdiensten was het onduidelijk of er zich daadwerkelijk nog iemand op het ijs bevond. “Er waren bij ons geen meldingen binnengekomen van personen die vermist werden, we hadden alleen de vier meldingen van mensen die een schaatser hadden gezien.” De politie deed daarop een oproep aan de schaatser om zich te melden wanneer deze inmiddels veilig thuis zou zitten. “En dat is uiteindelijk gebeurd. We zijn gebeld dat de persoon veilig is.”

Veel hulpdiensten
Tijdens de zoekactie reden diverse politievoertuigen rond het meer. Met schijnwerpers zocht men het water af. Duikers van de brandweer inspecteerden één van de eilandjes. Een getuige had daar iets gezien, maar er werd echter niets aangetroffen. Ook werd een tip nagetrokken bij de Zunneriepe en Kaap Hoorn. Hulpdiensten stonden opgesteld aan de D.H.A.C. Hammarskjoldstraat. Behalve de brandweer stonden daar ook twee ambulances en het Mobiel Medisch Team, het MMT, standby.

Duikers van de brandweer op het ijs:

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: 112groningen.nl
Deel dit artikel: