AFGELOPEN: FC Groningen – PEC Zwolle (1-0)

sport

Een waar winteraffiche staat voor de deur van FC Groningen! In het besneeuwde en bevroeren Groningen nemen de manschappen van Danny Buijs het op tegen de Blauwvingers: PEC Zwolle. Kan FC Groningen drie punten bijschrijven? Volg het hier live vanaf 12:00.

 

AFGELOPEN. FC Groningen had het eerder mogen afmaken, maar wint verdiend: 1-0.

 

90+1’ Vijf minuten extra tijd.

89’ Nog een paar minuten en PEC houdt de druk op de ketel.

78’ Het debuut van Abraham! Abraham vervangt Da Cruz en Dankerlui komt binnen de lijnen voor Suslov.

77’ Te Wierik die sowieso vervangen zou worden door Dankerlui ligt kermend van de pijn op het veld en voelt aan zijn zij.

75’ FC Groningen is vrij slordig gaan spelen na de rode kaart en geeft kansen weg aan PEC.

59’ Rode kaart voor Clement! Een zeer terecht beslissing van Manschot. FC Groningen tegen tien man!

58’ De VAR gaat kijken. 

56’ Pelle Clement gaat op de voet staan van Lundqvist en de Zweed schreeuwt het uit. De Blauwvinger ontvangt een gele kaart.

54’ Een mooie schiet kans voor Gudmundsson. Mous redt. Het is tijd voor de 2-0.

48’ We beginnen de tweede helft met een gele prent voor Te Wierik.

 

Het is rust. Strand Larsen had nog een heel grote mogelijkheid, maar de ruststand: 1-0.

 

43’ Een mega kans voor El Hankouri! Hij kan vrij uithalen op een meter van doelman Mous vandaan, maar schiet de bal in de handen van de doelman. Dit allemaal na een goede dribbel van Suslov.

36’ Padt moet een inzet van Benson keren. Eerste grote kans voor PEC.

34’ Weer een flinke kans voor Strand Larsen. Een lage voorzet van El Hankouri kan hij net niet promoveren tot een tweede treffer.

28’ FC Groningen heeft voorlopig volledige controle over de wedstrijd. De Zwollenaren komen maar mondjesmaat op de Groninger helft.

25’ Dat was een goede mogelijkheid voor Suslov! De middenvelder, die overigens als enige speler met korte mouwen voetbalt, schiet met zijn linkerbeen hard naast.

16’ Na een kwartier breekt Strand Larsen de score open! Er gebeurde niet veel het eerste kwartier, maar uit een vrije trap scoort Strand Larsen een echte spitsengoal: 1-0.

1’ De wedstrijd is begonnen.

Bij FC Groningen staat Mike te Wierik rechtsback. Ahmed El Messaoudi en Azor Matusiwa zijn beiden niet fit genoeg om te spelen vandaag. Top aankoop Paulos Abraham begint vanaf de bank. 

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Itakura, Van Hintum; El Hankouri, Van Kaam, Lundqvist, Gudmundsson; Suslov, Strand Larsen, Da Cruz

Opstelling PEC Zwolle: Mous, Lam, Nakayama, Saymak, Misidjan, Strieder, Benson, Clement, Pherai, Buitink, Van Wermeskerken

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Deel dit artikel: