Vanaf woensdagavond nog maar 50 km/u over ‘lawaaiviaduct’ Paterswoldseweg

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

Op de zuidelijke ringweg mag vanaf woensdagavond nog maar 50 kilometer per uur gereden worden tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein. Dat hebben Aanpak Ring-Zuid en Combinatie Herepoort dinsdagmiddag besloten. De maatregel moet de geluidsoverlast bij omwonenden van het tijdelijke viaduct over de Paterswoldseweg verminderen.

Tijdelijke oplossing

“In de afgelopen weken hebben we maatregelen genomen om de overlast te verminderen”, aldus Nicolette Boelens van Aanpak Ring-Zuid. “Helaas was het effect hiervan onvoldoende.” Volgens Aanpak Ring-Zuid is de verlaging van de snelheid slechts een tijdelijke maatregel. “We vinden het erg vervelend dat het tijdelijke viaduct zo veel overlast veroorzaakt en werken aan een oplossing. Het is nog niet bekend wanneer we hierover meer duidelijkheid kunnen geven.”

‘Terug naar dertig kan niet’

Omwonenden hebben gevraagd de snelheid te verlagen naar 30 kilometer per uur. Dat volgens het projectbureau niet mogelijk, omdat uit overleg met de politie zou blijken dat een dergelijke lage snelheid niet past bij de inrichting van de weg. Eventuele bekeuringen zouden dan ongeldig worden verklaard.

Deel dit artikel: