Route uit lockdown: eerst scholen open, daarna opheffen avondklok

nieuws
Foto Mirre van der Klok. Verlaten Folkingestraat

Als de besmettingscijfers verder dalen dan gaan als eerste de basisscholen weer open. Dat zijn de contouren van een exit-strategie waar het kabinet vrijdag over gaat spreken. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdagavond.

Volgens bronnen in Den Haag willen de ministers komende vrijdag een klap geven op het stappenplan. De precieze details kunnen nog veranderen maar basisscholen en kinderopvang zouden als eerste open moeten, daarna wordt de avondklok opgeheven en pas dan kunnen middelbare scholen, winkels en contactberoepen weer stapsgewijs open en aan de slag gaan.

Het kabinet en het Outbreak Management Team, het OMT, lijken niet op één lijn te zitten. Zo zou het OMT willen om iets langer te wachten en dan in één klap meer maatregelen los te laten. Het kabinet wil echter dat het OMT ook kijkt om stapsgewijs restricties af te schalen.

Deel dit artikel: