RIVM telt 29 nieuwe besmettingen in gemeente, 286 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds dinsdag 29 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen 7.396 personen positief getest. Dinsdag lag dit aantal nog op 7.367. Dit betekent een stijging van 0,4 procent. In de gemeente moest één persoon opgenomen worden in het ziekenhuis. In de provincie werden in totaal 286 personen positief getest. In de gemeente Westerwolde gaat het om 124 nieuwe gevallen. In Oldambt gaat het om 36 nieuwe besmettingen, Eemsdelta 21, Veendam 18, Het Hogeland 17, Midden-Groningen 13, Pekela en Westerkwartier 10 en Stadskanaal 8. Overlijdens werden er gemeld in de gemeenten Het Hogeland en Westerwolde. In beide gemeenten kwam een inwoner te overlijden die eerder positief getest was.

Landelijk werden er het afgelopen etmaal 5.530 nieuwe besmettingen geregistreerd. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 212 waarvan er 27 patiënten opgenomen moesten worden op de Intensive Care. In totaal liggen er in de ziekenhuizen nu 2.388 personen. Dit zijn er 62 minder in vergelijking met dinsdag. Voorts werden er bij het RIVM 86 nieuwe overlijdens gemeld.

Deel dit artikel: