Nieuwe dienstregeling Qbuzz gaat zondag in; minder bussen in Groningen

nieuws
Foto Andor Heij

Vanaf aanstaande zondag gaat Qbuzz in Groningen en Drenthe met minder bussen rijden. Vanwege de coronacrisis zijn er veel minder reizigers.

Dat geldt vooral voor de bussen die van en naar Zernike rijden. De meeste studenten hebben online onderwijs en komen niet naar de campus.

Qliner 300 tussen Groningen en Emmen gaat in de spits terug van zes naar vier bussen. Ook de Q-link lijnen 3 Leek – Lewenborg en 4 Roden – Beijum gaan minder vaak rijden.

Voor Groningen gelden nog meer wijzigingen:

Lijn 7 Vinkhuizen – Hoofdstation rijdt voortaan op maandag t/m zaterdag overdag door naar het Martini Ziekenhuis en P+R Hoogkerk. Nu eindigt een deel van de ritten van lijn 7 bij het Hoofdstation en een deel bij de scholen in Groningen Zuid.

Lijn 8 rijdt alleen nog tussen Hoogkerk via Hoofdstation naar Station Europapark. Reizigers op de route tussen Station Europapark en Groningen Zuid reizen met de nieuwe lijn 19, reizigers tussen Martini Ziekenhuis en P+R Hoogkerk met lijn 7.

Lijn 9 rijdt alleen nog tussen Eelde via Hoofdstation naar Zernike en rijdt niet meer door de wijk Paddepoel en Selwerd.

Lijn 10 krijgt in Hoornsemeer en tussen de Korrewegwijk en Station Noord een aangepaste route.

Meer wijzigingen in en rond de gemeente

Een volledig overzicht van alle veranderingen, de nieuwe buskalender en de lijnnettenkaarten van Groningen en Drenthe en de Stad zijn te vinden op deze overzichtspagina op de website van van Qbuzz.