OM eist voorwaardelijke celstraf en werkstraf tegen zoon vermoorde restauranthouder

nieuws
Foto: Emmanuel Huybrechts via Flickr (CC 2.0 SA) http://flic.kr/p/asiq1f

In de rechtbank in Groningen zat vrijdagmiddag de zoon van de vermoorde restauranthouder Lazaros Kounatidis op het beklaagdenbankje. De 25-jarige man hoorde daar vier maanden voorwaardelijke celstraf en een werkstraf van honderd uur tegen zich eisen. Het OM eist deze straf voor mishandeling en witwassen.

Volgens verschillende media zou de zoon van de vermoorde restauranthouder de broer van één van de verdachten van de moord van zijn scooter hebben geslagen. Ook lagen er nog twee mishandelingszaken uit 2016 en 2017 op de plank bij de Officier van Justitie.

Ook stond de man terecht voor witwaspraktijken. Tijdens een huiszoeking vond de politie een kluisje met contant geld en drie bankrekeningen op naam van de man. Daarin vond de politie in totaal 50.000 euro. Van het geld is niet te traceren waar het vandaan komt.

Het OM eist geen straf voor de mishandeling van de broer van één van de verdachten van de moord op zijn vader. De emoties over de dood van Kounatidis zijn volgens het OM hoog en veroordeling voor deze mishandeling zou een behandeltraject, waaraan de zoon van de restauranthouder nu aan deelneemt, in de weg staan.