Geen evenementen in Groningen tot 1 juni

In Groningen kunnen tot 1 juni geen evenementen worden georganiseerd. Dat liet burgemeester Koen Schuiling vrijdagochtend weten tijdens een persconferentie vanuit de Veiligheidsregio Groningen.

Schuiling noemt specifiek het Bevrijdingsfestival, Koningsdag en de Bloemenjaarmarkt als evenementen waar hoe dan ook een streep door kan. Ook Paasvuren kunnen niet worden georganiseerd.

Met het besluit wil de Veiligheidsregio organisatoren van evenementen valse hoop onthouden en zeker zijn dat er niet iets wordt georganiseerd wat toch niet door kan gaan. “We zien dat heel veel organisatoren nu al zekerheid willen hebben over wat ze tot 1 juni kunnen doen”, aldus Schuiling. “Die zekerheid hebben we als Veiligheidsregio ook graag willen geven.”

De mogelijkheden die grootschalig vaccineren biedt voor het organiseren van evenementen heeft de Veiligheidsregio volgens Schuiling afgewogen tegen het gevaar die de nieuwe coronamutaties mogelijk gaan veroorzaken.

Gemeenteraadsvergaderingen

Daarnaast heeft de invoering van de avondklok gevolgen voor de raadsvergaderingen in alle Groningse gemeenten, want deze moeten allemaal voor 21.00 uur voorbij zijn.

Deel dit artikel: