RIVM: ‘Afgelopen week ruim een kwart meer besmettingen in Groningen’

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

De afgelopen week werden in de provincie Groningen zo’n vijfentwintig procent meer besmettingen met het coronavirus geconstateerd dan in de week ervoor. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM over de epidemiologische situatie in Nederland.

In de afgelopen week vond de GGD in Groningen 1096 nieuwe besmettingen. De week ervoor waren dat er 873. De stijging in Groningen ligt onder de gemiddelde landelijke stijging in het aantal besmettingen (36 procent). In totaal zijn nu 10913 besmettingen vastgesteld in de provincie sinds het begin van de coronapandemie in maart. In de afgelopen week overleden twee inwoners van de provincie aan COVID-19. In de week ervoor waren dat er vier.

In iedere veiligheidsregio is sprake van een stijging in het aantal positieve testuitslagen per 100.000 inwoners (nu 186,7 in de provincie Groningen). Landelijk is het percentage mensen met een positieve testuitslag gestegen naar 12,0 procent.  In de week ervoor was dat 11,6 procent. Het reproductiegetal is ook gestegen en ligt nu boven de één.

Deel dit artikel: