Koortjes en straattheater maken plaats voor gedichten op gebouwen en extra kerstbomen

nieuws
Foto: G Schouten de Jel from FreeImages

Vanwege de coronamaatregelen heeft de Groningen City Club besloten om dit een alternatief winterprogramma op te zetten. De zangkoortjes, het straattheater en alles wat mogelijk publiek trekt is daaruit geschrapt. In plaats daarvan worden er gedichten geprojecteerd op verschillende gebouwen in de Stad, komen er grote kunstkerstbomen op het Damsterplein, bij het Hoofdstation en op de Westerhaven en worden er beamers geplaatst in winkels.

De gedichten worden, op verzoek van burgemeester Koen Schuiling, geprojecteerd op gebouwen in de Stad. Mogelijk zullen het Forum Groningen, het Stadhuis, en Der Aa-Kerk het decor worden van gedichten van Groningse jongeren van tien tot achttien jaar. Het Groninger Museum, de Westerhaven en de Martinikerk hebben al toegezegd dat ze meewerken. Naast de lichtprojecties komt er ook een posteractie in de Stad, waarop gedichten te zien zullen zijn.

Ook komt er een ‘skybeam’ boven op het Groninger Forum of het Museum, waardoor een mega-lichtstraal te zien zal zijn boven de Stad. De gedichten en de lichtbakens zijn niet de enige verlichtingselementen die de Stad op zullen sieren. Ook komen er beamers in winkels te staan die afbeeldingen gaan projecteren op het trottoir.

Daarnaast heeft de GCC voor dit jaar drie grote kerstbomen aangeschaft. Deze worden geplaatst op op het Damsterplein, bij het Hoofstation en op de Westerhaven.