‘d’Olle Grieze’ en ‘Noar Hoes’ zijn populaire namen voor nieuwe treinen Arriva

nieuws
De drie gloednieuwe Arriva-treinen op de testbaan nabij Düsseldorf. Foto: Bart Mestrom

Sinds afgelopen dinsdag is er al bijna 7000 keer gestemd op de 41 bestemmingen die op de 18 nieuwe treinen van Arriva kunnen komen.

De afgelopen weken hebben ruim 3.000 inwoners van Groningen en Friesland gereageerd op de vraag van Arriva om de mooiste bestemmingen in te sturen. Museumspoorlijn STAR, d’Olle Grieze en ‘Noar Hoes’ zijn de namen uit Groningen die tot nu toe het populairst zijn. Voor Friesland zijn dat Oerol, Holwerd aan Zee en Oldehove.

Alle 41 bestemmingen maken nog kans om op de trein te komen! Iedere stem telt. Stemmen kan tot en met zondag 6 december via arriva.nl/namenwedstrijd. Uiteindelijk krijgen de nieuwe WINK-treinen van Arriva de namen van 18 bestemmingen die begin 2021 bekend gemaakt worden. In het voorjaar van 2021 rijden de nieuwe treinen voor het eerst op het Noord-Nederlandse spoor.