CDA Groningen: “Twijfels of wethouder Inge Jongman problemen sportportefeuille kan oplossen”

sport
René Bolle

Het CDA Groningen twijfelt of het huidige college van B&W genoeg in haar mars heeft om problemen ten aanzien van de sportportefeuille op te kunnen lossen.Dat zegt fractievoorzitter René Bolle in radioprogramma OOG Sport.

Bolle vindt dat het college in de Coronacrisis wel degelijk goed haar best doet, maar vraagt zich af wat de toekomst brengt. “Al jaren wordt er te weinig geld gereserveerd voor de sport, er is sprake van capaciteitstekort en de uitvoering van plannen laat vaak lang op zich wachten. Er is op dit moment veel te weinig aandacht voor sport en bewegen in de gemeente Groningen en dat gaf de Sportkoepel in 2018 ook al aan.”

Volgens Bolle moet er vuur terugkomen in de sportportefeuille en hij vindt het opvallend dat sportwethouder Inge Jongman in haar tijd als raadslid vaak zei dat er meer geld naar de sport moest, maar daar nu als wethouder niet in slaagt.

Reactie wethouder Inge Jongman:
“Dit college investeert volop in de sport. Zo zijn er afgelopen zomer extra kunstgrasvelden aangelegd voor onze voetballers en hockeyers om de capaciteit op de betreffende sportparken te vergroten. Sporthal de Wiardt is in september opgeleverd. Deze sportzaal bestaat uit twee gymzalen die gecombineerd kunnen worden tot een grote sportzaal. Daarbij hebben wij groen licht gegeven voor het plaatsen van een opblaashal, de voorbereidingen lopen volop. Hiermee handelt het college direct naar de uitkomsten van het capaciteitsonderzoek om op deze manier de druk op de binnensport te verlichten.

Bovendien zijn er ook middelen vrijgemaakt om plannen te maken om extra sporthalcapaciteit te gaan realiseren. Hiermee wil het college ook op de lange termijn onze sporters blijven faciliteren in het uitoefenen van hun sport.  Bij de begroting 2021 is ruim vier ton structureel aan de sportbegroting toegevoegd voor o.a. de compensatie van de hogere energielasten en de eerdere genoemde blaashal. En daarbij zijn we volop bezig met de voorbereidingen gericht op de toekomst van Kardinge. Hoe kunnen wij hier een multifunctioneel sportcentrum van maken. Hiervoor investeert het college vijf ton”, zegt Jongman.

De komende periode komt de gemeente daarnaast met een meerjarenprogramma voor de periode 2021-2025. “Hierbij ligt de focus vooral op de groepen in de samenleving die achterblijven. Iedere Groninger zou gelijke kansen moeten hebben om mee te kunnen doe met sport en bewegen”, aldus Jongman.