Stadjer aangehouden voor oplichting via verkoopsites

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie in Groningen heeft dinsdag een 20-jarige man uit de Stad aangehouden, omdat hij betrokken zou zijn bij oplichtingspraktijken via verkoopwebsites.

Twee weken geleden deelde de politie beelden van de man, onder andere via het AVROTROS-programma Opsporing Verzocht. Op de beelden was te zien hoe de man geld opnam van een bankrekening die gebruikt werd door oplichters. Een dag nadat de beelden naar buiten werden gebracht, had de politie al elf tips binnen.

In het lopende onderzoek zijn al meerdere verdachten aangehouden. De oplichters bieden goederen aan via een verkoopsite. Deze worden betaald door geïnteresseerden, maar zij krijgen de producten nooit geleverd. De slachtoffers komen uit heel Nederland.