OMT: Kerstvakantie scholen week verlengen om corona terug te dringen

nieuws
Foto Andor Heij School in coronatijd.

Het Outbreak Management Team (OMT) wil onderzoeken of de kerstvakantie een week verlengd moet worden. Dat meldt de NOS.

Zo moet het coronavirus sneller teruggedrongen worden. De achterliggende gedachte is dat het aantal besmettingen in de herfstvakantie terug liep. De deskundigen zitten nog niet allemaal op één lijn over het advies en daarom komt er nog overleg.

Doordat het aantal nieuwe besmettingen hoog blijft zit een versoepeling van de coronamaatregelen er voor half december niet in. Er was de afgelopen dagen sprake van een lichte daling, maar van een trend is nog geen sprake.

Op 8 december is er weer een persconferentie en dan wordt er duidelijkheid gegeven over de kerstdagen en oud en nieuw. Waarschijnlijk wordt het maximaal aantal gasten aan een huishouden tot drie beperkt.

Deel dit artikel: