Gemeente gaat hogere energiekosten door WarmteStad onderzoeken

nieuws
Foto: Harro Meijer

Sommige bewoners die aangesloten zijn op WarmteStad zijn volgens de SP duurder uit dan voordat ze op het warmtenet werden aangesloten. De gemeente Groningen moet daarom een onderzoek starten om uit te zoeken hoe dat kan. Een meerderheid van de gemeenteraad steunde woensdagavond een motie dit het gemeentebestuur hier toe verplicht.

Volgens de SP zijn er verschillende voorbeelden, waarbij Groningers die aangesloten zijn op WarmteStad nu meer betalen aan energiekosten dan voorheen. Volgens de SP verkleint dit effect het draagvlak voor de overgang naar schone energie en een beter milieu. Naast het onderzoek moet het college van B&W aangeven wat hieraan gedaan kan worden, zodat er een oplossing komt voor de betreffende bewoners.

Inmiddels zijn meer dan 2100 Groningers op WarmteStad aangesloten.

Deel dit artikel: