Brand in elektriciteitskast bij Qbuzz onder controle, omgeving zonder stroom

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een elektriciteitskast nabij het gebouw van Qbuzz aan de Peizerweg heeft donderdagavond brand gewoed. Door de brand zit de omgeving zonder elektriciteit.

De melding van de brand kwam rond 19.35 uur bij de hulpdiensten binnen die daarop een tankautospuit ter plaatse stuurden. Omdat het om een elektriciteitsbrand gaat werd korte tijd later de assistentie ingeroepen van een poederblusaanhanger. “Het inzetten van deze poederblusaanhanger is de meest veilige optie”, vertelt brandweerwoordvoerder Jesse Mol. “In zo’n kast staat een hoge hoeveelheid spanning. Een elektriciteitsbrand kun je niet met water blussen, poeder is de meest veilige optie.”

Elektriciteit in de omgeving uitgevallen
Volgens incidentfotografen kon de brand uiteindelijk bedwongen worden door poeder via de ventilatieopeningen in de kast te spuiten. “Ik heb begrepen dat de brand inmiddels onder controle is. Energiebedrijf Enexis heeft de spanning van de kast gehaald. Dit heeft als gevolg dat de omgeving wel zonder stroom is komen te zitten. Enexis gaat dit oplossen.” Het is onbekend hoe lang de stroomproblemen gaan duren.

Brandweer spuit auto schoon
Behalve verschillende gebouwen is ook de straatverlichting uitgevallen. “Bij Tuinland viel de verlicht ook uit, maar een aggregaat sloeg daar vrijwel direct aan waardoor zij nog wel stroom hebben”, vertelt Mike Weening van Weening Fotografie. Weening vertelt verder dat een auto die nabij de elektriciteitskast geparkeerd stond in allerijl is weggehaald door de eigenaar. “Deze was wel wat smerig geworden vanwege de poederblussing. Maar de brandweerlieden waren zo vriendelijk om de auto met een straal hogedruk schoon te spuiten.”

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: