Horeca krijgt een eenmalige uitkering van 2.500 euro

nieuws
Foto: ingezonden / OOG Tv

De horeca krijgt een eenmalige uitkering van gemiddeld 2.500 euro vanwege het gesloten moeten zijn tijdens de coronacrisis. Dat melden bronnen in Den Haag aan de NOS.

De maatregel maakt deel uit van het derde steunpakket van het kabinet. Hoeveel een horecabedrijf precies krijgt hangt af van het omzetverlies. Ook wordt het aantal bedrijven dat in aanmerking komt voor een tegemoetkoming vaste lasten, TVL, verder uitgebreid. Dit wordt gedaan omdat sommige sectoren, zoals toeleveranciers en transportbedrijven, nu tussen wal en schip vallen. Bedrijven die aan kunnen tonen dat ze meer dan dertig procent omzetverlies geleden hebben kunnen een bedrag krijgen dat op kan lopen tot 90.000 euro. Hiermee kunnen vaste lasten als huur en de energierekening betaald worden.

De uitkering van gemiddeld 2.500 euro en de TVL-toevoeging is het resultaat van verschillen gesprekken tussen ministers, sociale partners en oppositiepartijen. De maatregelen maken onderdeel uit van het derde steunpakket dat op 1 oktober het licht zag. De details van de afspraak worden de komende dagen verder uitgewerkt waarna deze maandag gepresenteerd worden.

Deel dit artikel: