Aantal opgenomen coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen stijgt naar 25

nieuws
Foto: umcg.nl / facebook.com/umcgroningen

Het aantal ziekenhuisopnames van patiënten met het coronavirus in de provincie Groningen is sinds woensdag toegenomen naar 25 patiënten. Dat blijkt uit cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland. Deze zijn vrijdagochtend naar buiten gebracht.

Sinds woensdag steeg het aantal opnames op Intensive Care-afdelingen in Groningen van twee naar vijf. Op ‘reguliere’ verpleegafdelingen steeg het aantal opnames van 15 naar 20. Groningen is in Noord-Nederland de provincie waar de meeste coronapatiënten opgenomen zijn.

Ook in de rest van Noord-Nederland steeg het aantal ziekenhuisopnames. In Drenthe zijn nu 16 coronapatiënten opgenomen, waarvan vier op een IC. Het aantal opnames in Friesland steeg naar 22, zes daarvan liggen op een IC-bed. In heel Noord-Nederland zijn nu zeven patiënten van buiten de regio opgenomen, waarvan één op een Intensive Care-afdeling.

Deel dit artikel: