Tachtig nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen, waarvan zestig in gemeente

nieuws
Foto: Zachtleven via Pixabay.com - Illustratie: Harryarts via Freepik.com

Het aantal nieuwe coronabesmettingen over 24-uur heeft in de provincie Groningen opnieuw een recordwaarde bereikt. Tussen zondag een maandag werden tachtig nieuwe besmettingen door de GGD gemeld aan het RIVM. Zestig daarvan werden vastgesteld bij inwoners van de gemeente Groningen.

Naast de besmettingen in de gemeente Groningen vonden de meeste infecties plaats bij inwoners van de gemeente Het Hogeland (zes besmettingen). Ook in de gemeenten Loppersum (1), Veendam (4), Oldambt (2), Westerwolde (1), Midden-Groningen (2) en Westerkwartier (2).

Bij het RIVM werden 2217 nieuwe coronabesmettingen gemeld in Nederland als geheel, het hoogste aantal sinds begin juni. 26 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, twee mensen overleden aan COVID-19.

Deel dit artikel: