Politie vindt snorscooter vol drugs en wapens in Stad

nieuws
Foto: Team Verkeer Noord-Nederland

Het verkeersteam van de Politie Noord-Nederland heeft vorige week, tijdens een grootschalige bromfietscontrole in de stad Groningen, een snorscooter aangetroffen waarin een grote hoeveelheid softdrugs, een mes en een wapenstok waren verborgen.

Tijdens deze controle bleken de waarden van de rollentestbank af te wijken van de eerder gemeten snelheid op de weg. Daarop ontstond het vermoeden dat de snorfiets was voorzien schakelaar die de snelheid beinvloedt.

De bestuurder weigerde vervolgens mee te werken aan een verder onderzoek van de snorscooter en al snel bleek waarom: In de snorscooter werden meerdere zakjes met softdrugs aangetroffen. Ook vond de politie een mes en een uitschuifbare wapenstof in het voertuig.

De bestuurder is aangehouden en de verboden goederen zijn in beslag genomen. Het onderzoek naar de zaak is nog in volle gang.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vorige week hielden wij samen met de collega’s @politienoordnederland een grootschalig bromfietscontrole in de stad Groningen. Tijdens deze controle werd het voertuig van de bestuurder van een snorscooter gecontroleerd. De waarden van de rollentestbank weken daarbij af van de eerder gemeten snelheid op de weg en ontstond er bij ons een vermoeden dat de snorfiets was voorzien van een voorziening waarmee de constructiesnelheid kon worden bemoeilijkt/beïnvloedt. Toen wij dit verder op het politiebureau wilden onderzoeken, weigerde de bestuurder de medewerking. Nadat de bestuurder ter zake belemmering was aangehouden, snapten wij waarom. De snorscooter zat vol drugs en wapens… Tevens werd een speekseltest afgenomen waaruit een positieve uitslag op het gebruik van THC voortvloeide. De scooter, drugs en wapens zijn inbeslaggenomen. Er zal verder onderzoek worden gedaan waarom de bestuurder in het bezit was van zoveel drugs. ^PE #instapolitie #instacops #instapolice #politie #police #cops #Groningen #Friesland #Drenthe #PolNN #politienoordnederland #waakzaam #dienstbaar #waakzaamendienstbaar #TeamVerkeer #TeamVerkeerNN #TeamVerkeer_NN #bromfietscontrole #drugs #rijdenonderinvloed

Een bericht gedeeld door Team Verkeer Noord-Nederland (@teamverkeer_nn) op

Deel dit artikel: