La Place in Stad blijft open ondanks grote reorganisatie

nieuws
Foto: Google Maps Streetview

Het filiaal van La Place aan de Grote Markt blijft open. Het restaurant in het voormalige pand van V&D is volgens eigenaar Jumbo rendabel te exploiteren met de nieuwe formule die de supermarktketen gaat introduceren.

Begin april ontstond er onduidelijkheid over de terugkeer van La Place aan de Grote Markt. Het restaurant werd leeggehaald voor een verbouwing van het voormalige pand van V&D, dat nu het Groot Handelshuis heet. Na een grondige verbouwing komt in het voormalige V&D pand plek voor kantoren en flex-werkplekken. Op de begane grond komt een vestiging van Jumbo, de eigenaar van de restaurantketen.

La Place sluit in Nederland 23 van de 80 vestigingen. Verwacht wordt dat zo’n 480 werknemers hun baan kwijt zullen raken. Onder andere de vestiging in Emmen zal niet heropenen.